English  Nederlands  

€3,99

Slipper Orchidee (Cypripedium guttatum)
[0.005g]

 Cypripedium guttatum ook bekend als de Slipper Orchidee is een prachtige kleine plant met een toefje rood en wit. In het wild zijn ze te vinden in het meest onherbergzame gebied boven de poolcirkel in Alaska, Rusland of Siberië. Wanneer het klimaat en de grond het toelaat de kruipt de plant als bodembedekker rond. De planten zijn “makkelijk” te kweken uit volwassen zaden, zolang de plant maar een koele plaats in de tuin krijgt. Het kan 5 tot 6 jaar duren voor de plant bloemen geeft.
Alvorens te zaaien is het aan te bevelen de onderstaande link te gebruiken om daar meer informatie te vinden tot een succesvol resultaat.
Zaaien medium: “standaard medium” met een toevoeging van 1-3 cm in iedere fles gevuld met ongeveer à 20ml medium. Zaaitijd april-juni, mogelijk in juli.
Ontkieming in sommige gevallen in 2 dagen normaliter gemiddeld 2-4 weken.
Wanneer de wortels groot genoeg zijn (na ongeveer 10 tot 12 maanden moet er een rust periode komen van 3-4 maanden bij een temperatuur van rond de 0C. (als de temperatuur hoger is moet de periode langer worden. In het vroege voorjaar de planten oppotten en ze net boven 0C. nog een aantal weken laten staan. Grond voor zaailingen, grond van zeepsteen groeves, of gelijk waardige grond, vermengd met een kleinbeetje standaard grond voor een verbeterde drainage, de kleine jonge planten moeten droog gehouden worden maar niet te droog, 70 tot 95% van de wortels zullen blad gaan maken. Ook in de eerste zomer op volle grond niet te veel water geven. Echter aan te bevelen is om de planten een extra jaar op een koele plaats op een pot te houden.
Lees meer over het kweken van wilde orchideen  >>>

Selecteer het aantal dat u wil bestellen

Beoordelingen
0 items
Inloggen
E-Mail Adres

Toegangs code:


Toegangs code vergeten?
Registeer als nieuwe klant
Social Login
Munteenheden
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Deel artikel

Copyright © 2018 SeedsPro
gemaakt door Seedspro
Privacy verklaring